Ученето на руски език чрез песни

Изучаването на чужд език освен с помощта на учебници и учебни помагала може да се стимулира и чрез слушането на песни и гледането на филми на съответния чужд език. Слушайки песните може с лекота да усвоим не само съществителни, глаголи и други части на речта, но и устойчиви словосъчетания, определящи спецификата на руския език или друг чужд език, който желаем да усвоим.

Песента идва на помощ при изучаването на чужд език не само при малки, но и при големи. С помощта на музикалния съпровод лесно може да запомним отделни думички от текста, както и тяхното съчетаване.

Текстът дава тема за обсъждане, за граматически разбор и обяснение на словоформи, подбор на синонимии, антонимии и куп други упражнения.

В тази насока работят много учители и преподаватели, създавайки електронна база данни със свободен достъп в интернет пространството, сред тях е и съвместния международен проект на преподаватели по руски език, с който може да се запознаете по-подробно на: http://www.languagesbysongs.eu/page-01-rus.htm

няма коментари | Споделете Вашия коментар!

Оставете коментар

XHTML: Може да използвате тези тагове: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

ПреводРуски предоставя на клиентите си качествени професионални писмени и устни преводи от и на руски език.
Преводите се изпълняват от лицензирани преводачи с дългогодишен опит във всички сфери.
Заявете своя превод онлайн, като попълните формата за контакт, по електронна поща или на телефон 0889564284.